marți, 26 noiembrie 2013

Retete delicioase cu Bors - Bors de gaina


       Ingrediente: 1 gaina mica (puicana de 1kg), 1 l apa, 1 l bors Cimbrisor, 1 legatura loboda rosie, 1 legatura verdeturi (patrunjel, marar, leustean, tarhon).

       Preparare: Se curata gaina bine, se spala si se pune la fiertintr-o oala cu apa rece, fara niciun fel de zarzavat. Dintr-un ou si faina cat cuprinde se framanata un aluat de taitei, se intinde foaia, se zvanta, se ruleaza si se taie cat mai subtire. Cand gaina a fiert se scoate pe o farfurie, iar in apa se pun taiteii sa fiarba, iar cand sunt gata se toarna borsul, incalzit pana la punctul de fierbere, gaina taiata in bucati si loboda, taiata marunt. Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute, dupa care se da deoparte. Inainte de a fi servite se adauga verdeturi tocate marunt.

      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu