luni, 18 noiembrie 2013

Nu uita ca Borsul este bun in cure de slabire si pentru frumusete !

         

           Curele cu bors sunt eficiente daca dureaza trei saptamai. Este indicat ca borsul sa se bea cu un sfert de ora inainte de masa. Daca vrem sa slabim, se creste progresiv numarul canilor, pana la 7. Borsul poate fi baut si nediluat, insa are gust foarte acru, iar unele persoane nu-i suporta mirosul. Pentru a-i rafina si imbunatati gustul, poate fi amestecat cu suc de mere, sirop de sfecla de zahar sau zer. 
           Cura interna este recomandata in: boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tromboza, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, intoxicatii cu alcool sau cu tutun. Este un stimulent al sistemului endocrin. Extern, se pot face spalaturi cu bors in ulcere cutanate, degeraturi sau uscaciuni ale pielii.
           In cosmetica, borsul face tenul catifelat. Se tamponeaza pielea cu vata inmuiata in bors sau se foloseste in prepararea mastilor cosmetice. inmoaie mai ales pielea uscata. Efectul borsului este salutar pentru ten in perioadele reci sau cu vint puternic. 
           Specialistii in geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat ca borsul favorizeaza absorbtia in intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul si aurul, dar si a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.

2 comentarii:

  1. multumesc,am o intrebare,care bors este bun?cel preparat de casa sau cel din comert?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Borsul ar trebui sa fie facut din aceleasi ingrediente, fie acasa, fie in comert, dar ca sa fiti sigura uitati-va la ingredientele de pe sticla, ar trebui sa fie: apa, tarate de grau, malai si cimbrisor. :)

      Ștergere