joi, 21 noiembrie 2013

Retete delicioase cu Bors - Ciorba de fasole boabe



Ciorba de fasole boabe

        Ingrediente: 150 - 200 fasole boabe,  1 morcov, o legătură de pătrunjel, o ceapă medie, un ardei gras, 2 roşii, 150 g sfeclă roşie, borş,  leuştean, ţelină, sare.

        Preparare: Fasolea înmuiată în apă rece, a doua zi se limpezeşte cu apă rece şi se pune la fiert tot în apă rece. Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc, 2 minute, în 50 ml untdelemn şi se adaugă în oala cu fasole. Cînd fasolea este fiartă, se pun ardeiul tăiat în felii subţiri, roşiile tăiate în felii de 2 cm, sfecla rasă prin răzătoarea cu găuri mari şi se fierb încă 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare şi completând cu apă, dacă ciorba este prea deasă. Se acreşte cu bors după gust şi se aromează cu frunze de leuştean şi ţelină tăiate mărunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma şi rece. Şi în acest caz fasolea se poate fierbe în oala sub presiune, cu zarzavatul călit. După ce s-a deşertat în oala obişnuită, când dă în clocot se adaugă celelalte ingrediente.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu