Ciorba de fasole boabe
Ingrediente: 150 - 200 fasole boabe, 1 morcov, o legătură de pătrunjel, o ceapă
medie, un ardei gras, 2 roşii, 150 g sfeclă roşie, borş, leuştean, ţelină, sare.
Preparare: Fasolea înmuiată în apă rece, a doua zi se limpezeşte cu apă
rece şi se pune la fiert tot în apă rece. Zarzavatul şi ceapa, rase prin
răzătoarea cu găuri mari, se călesc, 2 minute, în 50 ml untdelemn şi se adaugă
în oala cu fasole. Cînd fasolea este fiartă, se pun ardeiul tăiat în felii
subţiri, roşiile tăiate în felii de 2 cm, sfecla rasă prin răzătoarea cu găuri
mari şi se fierb încă 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare şi
completând cu apă, dacă ciorba este prea deasă. Se acreşte cu bors după gust şi se
aromează cu frunze de leuştean şi ţelină tăiate mărunt. Ciorba va avea culoarea
roz. Se poate consuma şi rece. Şi în acest caz fasolea se poate fierbe în oala
sub presiune, cu zarzavatul călit. După ce s-a deşertat în oala obişnuită, când
dă în clocot se adaugă celelalte ingrediente.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu