miercuri, 7 ianuarie 2015

La multi ani Ioane!


          Ioan Botezatorul este una din figurile centrale ale crestinismului si islamului; predicator si botezator pe malurile raului Iordan; inainte-mergatorul, vestitorul si botezătorul lui Iisus; este numit de Iisus „cel mai mare dintre cei nascuti dintre femei”, iar Biserica Crestina il cinsteste ca pe cel mai mare dintre sfinti (avand nu mai putin de 3 sarbatori dedicate lui, una dintre ele fiind astazi, 7 ianuarie).
          Biserica crestină il cinsteste pe Ioan Botezatorul ca pe cel mai mare dintre sfinti, dupa fecioara Maria, iar iconografia ortodoxa il reprezinta in icoana numita Deisis, rugandu-se impreuna cu ea, ca mijlocitori pentru pacatele oamenilor. 7 ianuarie, ziua Sfantului Ioan ca botezator al Domnului si 29 august- taierea capului Sf. Ioan- zi de post și rugăciune.
          Anual, la data de 24 iunie, se celebreaza in lumea crestina nasterea lui Ioan Botezatorul, o mare exceptie facuta acestuia, intrucat sfintii si martirii sunt comemorati in ziua mortii lor, ca zi a nasterii lor in Imparatia Cerurilor.
         
          Sursa: Wikipedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu