marți, 26 noiembrie 2013

Retete delicioase cu Bors - Bors taranesc


     
       Ingrediente: 3 l apa, 1 l bors Cimbrisor, 1kg carne de vita, 1 ceapa, 1 patrunjel, 1 felie telina, 1 mana de fasole pastai, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 legatura verdeturi (patrunjel, marar, leustean, tarhon) si putina sare,
     
       Preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe a fierbe se spumuieste de 2-3 ori, apoi se pune sarea. Se adauga tot zarzavatul, taiat marunt, cand carnea este pe jumatate fiarta. Fasolea pastai se taie in bucati mari, iar la urma se adauga varza, cartofii si rosiile taiate, sau o lingura cu bulion. Se lasa sa fiarba atat cat este necesar, fara ca zarzavatul sa se sfarame. Separat se incalzeste pana la punctul de fierbere 1l de bors si se pune in oala cu carne si zarzavat, cand acestea sunt fierte. Se lasa sa mai dea in 2-3 clocote, apoi se da deoparte. Inainte de a se servi i se adauga verdeata, taiata fin, deasupra.
   
         Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu