Bors de pui
Ingrediente: 500g carne de pui, 2 morcovi, 1 fir
patrunjel, 1 bucata telina, 2-3 cartofi, 2 rosii, 1 ceapa, 1 ardei gras, frunze
de patrunjel, frunze de leustean, 250 ml bors de putina, 200g taitei, 2,5 l
apa, 1 lingurita sare.
Mod de preparare:
Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe
sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea este aproape fiarta, se curata
legumele, se spala si se taie cubulete mici. Se adauga pe rand ceapa taiata marunt,
ardeiul gras, morcovii, patrunjelul si telina si rosiile Cand legumele sunt
aproape fierte se adauga cartofii, borsul (fiert si spumat in prealabil) si
apoi taiteii. Se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba cateva clocote. La
sfarsit se pune verdeata tocata marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu