luni, 11 noiembrie 2013

Asa a inceput Borsul Cimbrisor



A fost odata ca niciodata, acum 150 de ani, o femeie frumoasa pe nume Roza Petrescu, nascuta in comuna Cazasu, jud.Braila. Si era renumita prin partile locului pentru maiestria cu care prepara mancaruri gustoase pe care le facea cu drag, cu produse din gospodaria ei.

    Atunci cand se ducea la rudele ei, Roza culegea cimbrisor de munte din Dobrogea. Gatea ciorbe foarte gustoase cu bors de putina, facut de ea, din tarate de grau si multa dragoste.

    Si asa, din generatie in generatie, pastrata cu sfintenie, a ajuns la noi, nepoatele ei, reteta celui mai bun bors de putina. Asa ca am respectat reteta intocmai, obtinand astfel un produs original traditional cu gust inconfundabil.

    Imbinand traditia cu tehnologia, pastrand respectul cuvenit inaintasilor nostri, am facut din aceasta reteta o afacere de care suntem mandre. Dotata la standarde inalte, fabrica noastra respecta intocmai toate normele Uniunii Europene de fabricare, imbuteliere, depozitare si transport astfel incat produsul sa pastreze intocmai aroma traditionala a Borsului Cimbrisor.

   Multumim strabunicii noastre Roza pentru reteta Borsului Cimbrisor, care astazi este atestat traditional si suntem siguri ca ea va dainui in timp.

 

   Sirbu Elena si Rozoleanu Liliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu