Mai tineti minte nucile acelea gustoase care erau la mare cautare acum 15-20 ani, erau desertul preferat al tuturor copiilor si nu lipseau de la nici o masa festiva, nunta sau botez?
Mai tineti minte formele acelea grele din fonta cu care se chinuiau mamele noastre ore intregi, formele acelea care frigeau rau si care aveau orificii de nuci, ciuperci, flori sau stele?
Mmmm cat de gustoase si fragede erau si cat dura sa le umpli cu crema si sa le lipesti?
Ne-am gandit sa adaugam si reteta aceea veche de nuci fragede cu Bors si Untura, sa ne amintim de bunatatile de demult.
Ingrediente pentru aluat: 200-300gr untura (depinde cate nuci doriti sa va iasa), 2 oua, 250ml de Bors Cimbrisor, 50gr zahar tos, zahar pudra pt exteriorul nucilor, 1 cub drojdie (se pot folosi 2 plicuri de drojdie uscata, dar preferabil ar fi la cub), 1kg faina, coaja rasa de la o lamaie sau portocala, esenta de vanilie sau rom, sau amandoua.
Ingrediente pentru crema (in cazul in care nu doriti sa folositi una la punga): 1 pachet de unt, 100gr zahar pudra, 2 linguri de cacao, esenta de rom, 2 linguri de nuca macinata.
Speram ca v-am facut pofta, iar daca va hotarati sa mai retraiti acele momente asteptam pozele voastre.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu