marți, 24 iunie 2014

Bors Ardelenesc de Porc


         Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 telina, 1 ardei gras, 30 ml ulei, 130 gr orez, 250 ml smantana, 20 gr faina, sare, patrunjel verde, 1L Bors Cimbrisor.
       
         Preparare: Carnea se taie cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, timp de 40 min in 3 l apa rece. In primele 10-15 minute de fierbere supa se spumeaza bine. Legumele se toaca marunt, de preferinta cubulete. Separat, intr-o cratita, se pun legumele si se calesc in ulei. Se adauga apoi in supa si se lasa la fiert la foc mic max 20min. De preferat se fierbe si orezul separat, apoi adaugandu-se in supa care fierbe. Smantana se amesteca cu faina , se omogenizeaza bine si se adauga in oala cu supa fierbinte. Se mai lasa la fiert cca 5 minute. Se adauga apoi  patrunjelul tocat marunt si borsul Cimbrisor fiert in prealabil.
     
        Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu