Ingrediente: 4 cartofi roșii taiati bucatele, 4 bucati sfecla cubulete, 1 litru de apa, 2 cesti de ceapa tocata, 2 cani de telina taiata bucatele mici, 2 cesti de morcovi cubulete, 3/4 ceasca pasta de tomate, 1 varza medie tocata, 2 cani de rosii cubulete, 1 litru de Bors Cimbrisor, 2 linguri de otet din cidru de mere, 2 lingurite de zahar brun, 50ml smantana, o legatura de marar, sare si piper.
Mod de preparare: Luam bucatile de cartofi si telina taiate si le fierbem 45-60 minute, pana cand acestea se inmoaie. Cand acestea s-au fiert se dau deoparte si se pregateste o tigaie in care se va pune untul si ceapa sa se caleasca. Cand ceapa devine aurie se adauga pe rand, telina si morcovul. Se amesteca continuu ca sa nu se arda pana cand morcovul si telina sunt fregede.Se adauga si pasta de tomate si se lasa sa se caramelizeze. Se scurge sfecla, iar sucul se adauga peste sosul de rosii si se mai lasa pe foc cam 10 minute. Se adauga varza si rosiile cubulete, otetul de mere si zaharul brun si se lasa 3 minute la foc mic. Toata aceasta compozitie se pune in oala cu supa de cartofi si telina si se lasa la fiert. Se toarna si Borsul Cimbrisor fiert in prealabil. Garnitura de smantana si mararul tocate se adauga in momentul servirii.
хороший аппетит!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu